A sv?d Karolinska Int?zet tud?sainak kutat?si eredm?nyei eld?nteni l?tszanak a k?v? j?t?kony eg?szs?g?gyi hat?sair?l foly? vit?kat. A vizsg?latok sor?n 1960 ?s 2011 k?z?tt mintegy f?lmilli? embert?l gy?jt?ttek adatokat a szak?rt?k. Az eredm?nyek szerint napi k?t cs?sze k?v? elfogyaszt?sa 14 sz?zal?kkal cs?kkenti az agyv?rz?s kialakul?s?nak es?lyeit. Napi n?gy cs?sze eset?n ez az ar?ny m?r 17 sz?zal?k, a k?v?ban tal?lhat? nagymennyis?g? antioxid?nsnak k?sz?nhet?en.
A tud?sok szerint ezek az antioxid?nsok megakad?lyozz?k a lipoproteinek, vagyis a k?ros koleszterinek felhalmoz?d?s?t az agyban, amelyek k?s?bb v?rr?g?ket ?s agy?rkatasztr?f?t okozhatn?nak. ?rdekes m?don a j?t?kony hat?s? antioxid?nsok csak a k?v?ban vannak jelen, m?s koffeintartalm? italokban, p?ld?ul a te?ban nem. Miel?tt azonban elkezden?nk d?nteni magunkba a k?v?t, jobb, ha tudjuk, hogy a napi hat cs?sz?n?l nagyobb mennyis?g m?r csak 7 sz?zal?kban cs?kkenti az agyv?rz?s ki
Nyomtatható változat |
Szólj hozzá |
Cikk továbbküldése |
« Vissza az előző oldalra |
|
Generali a Biztonságért Alapítvány bemutatása
Generali közlekedésbiztonsági projekt bemutatása